Het is lente!

Dompel je onder in

de frisse geuren van de natuur

Als de sneeuw net gesmolten is en de vorst uit de grond is verdwenen, kun je in het voorjaar genieten van het gezang van de vele vogels, de lange avonden en tijdens jouw wandelingen stil worden van de wonderlijke natuur.

Door het droge landklimaat kun je het heerlijke voorjaar in Zweden ervaren met prettige temperaturen overdag en koele avonden. De meivakanties kunnen dan ook zeer aangenaam zijn.

Wandelen omgeving Hus Hotell Hunge

Ontdek de betovering van de magische bossen. Een wandeling door het bos is een verademing voor al je zintuigen, een manier om je één te voelen met de natuur. In de omgeving van Hunge kun je nog de echte stilte ervaren. Geen autogeluiden, maar het ruisen van de bomen, het fluiten van de vogels en het hakken van de specht.

Wil je even de benen strekken en een wandeling maken langs de turquoise watervallen? Ga dan de Forsaleden lopen, zo’n 12 km van Hus Hotell Hunge. Een van de absolute pareltjes in onze omgeving. Een bospad van 7 km langs de Forsaån, wandelend deels over rotsachtig terrein en houten loopbruggen. Langs het pad zijn watervallen, beekjes en vijvers.

St. Olavsleden is een bedevaartspad dat loopt van Selånger, Zweden tot aan de Oostzeekust naar Trondheim, Noorwegen. Het pad ligt zo’n 25 km van Hus Hotell Hunge.

Nieuw eind 2023: Bodsjöleden! Een 80 km lange wandel- en mountainbike route wordt in ere hersteld. Deels rolstoel toegankelijk. Zomer 2024 willen wij wandelaars de mogelijkheid bieden om deze route te lopen of fietsen met een breng- en haalservice.

HusHotellHunge ronde foto website-3-1000x1000 piksels kamers-2
Stranden nära Sidsjöån

Vissen, wat wil je nog meer…

Wat is er beter dan aan het eind van de dag genieten van een zelf gevangen visje op de barbecue? In Zweden kan het. Het Hungsjön, en de vele andere meren in de buurt, zijn rijk aan vis. Zo kun je hier onder andere forellen, baars, voorntjes en snoeken aan de haak slaan. Wel heb je een visvergunning nodig en gelden er voor sommige vissen bepaalde regels. De visvergunning is verkrijgbaar in Hus Hotell Hunge en via de app iFISKE. Op 4 km afstand van Hus Hotell Hunge kun je een boot of viskajak huren.

Kanoën of suppen op stille wateren

Helemaal alleen of samen één zijn met de natuur. Je voortbewegen op spiegelglad water langs de oever en proberen dieren te spotten. Natuurlijk ben jij je fika spullen niet vergeten en rust je uit in één van de overdekte grillplaatsen. Hungsjön is verbonden met de twee onderliggende meren Brehungen en Strången. Het Hungsjön is ongeveer 10 kilometer in lengte met enkele eilandjes waar het ook goed vertoeven is. Kano’s zijn te huur in Våle, 4 km van Hus Hotell Hunge. Heb je zelf een kano, neem deze dan ook zeker mee en leef je uit op de vele meren. Supboarden (2) zijn te huur bij Hus Hotell Hunge.

6941765
Zomer in Zweden

Neem een frisse duik in het meer..

Houd je van een uitdaging, dan is een duik in het meer in de lente misschien iets voor jou. Het water is dan nog echt fris. Vanuit Hus Hotell Hunge kunt jij, lopend in je badjas, naar het Hungesjön waar je langzaam het ondiepe water in loopt en uiteindelijk je duik neemt. Het water is glashelder en je kunt de vissen zien zwemmen. Het lijkt zo gewoon maar het is een bijzondere ervaring. Wie weet krijg jij de smaak te pakken en maak jij er een dagelijks ochtendritueel van.

Al fietsend de omgeving verkennen

In de omgeving van Hus Hotell Hunge is geen fietsenverhuur bedrijf. Dus neem je eigen fietsen/mountainbikes mee of huur een electrische fiets (2) of mountainbike (2) bij Hus Hotell Hunge. Jämtland geeft je de mogelijkheid om de ruige heuvels en het landschap te verkennen. Je kunt ook een tocht maken langs de meren of door de bossen. En vergeet de stad niet, want ook die verken je optimaal met de fiets.

763
ekorre

Dieren spotten in de lente..

Bijzonder omdat ze veelal jongen hebben. Het is eveneens oppassen geblazen want moeders is extra op haar hoede! Hoe mooi is het om een jonge eland te spotten? Dus altijd je camera bij de hand! Elanden, vossen, eekhoorns, lynx, rendieren en vele vogelsoorten kun je zomaar ontdekken.