IJsvissen Zweden

IJsvissen Zweden | IJsvissen en overnachten in het sfeervolle Hus Hotell Hunge.

IJsvissen is een populaire bezigheid in Zweden

Ooit ervaren hoe het voelt om op een groot bevroren meer te staan met een fantastisch winterlandschap om je heen? De schoonheid van het ijsvissen schuilt in zijn eenvoud. Misschien is het woord meditatie wel het meest passend. Terwijl jij geduldig wacht tot er iets gebeurt geniet je van de oneindigheid en de serene stilte.

Hoe werkt het

Je maakt een gat in het ijs met een handboor of mechanische boor, waarna je met een soort schuimspaan het nieuw ontstane ijs verwijderd. Voor het ijsvissen wordt een kleine hengel gebruikt met nylondraad, die niet bevriest. Saai? Beslist niet.

IJsvissen op Hungesjön

Vanuit het hotel lopen we 200 meter en staan op het bevroren meer. We nemen materiaal en versnaperingen mee. Geen ervaring?  Geen probleem want het is voor iedereen! Op de meegebrachte schapenvachten of stoeltjes wacht je, relaxed en genietend van de omgeving, tot de vis hapt. Je ziet het vuurtje wat is aangestoken en kunt in de luwte van een schuilhut even warm worden en van een kopje koffie/thee en genieten van de fika.

Durft jij het aan je gevangen vis zelf schoon te maken boven een kampvuurtje? Ga je gang en eetsmakelijk!

Warme kleding bij het ijsvissen in Zweden

Omdat je tijdens het ijsvissen lange tijd stil zit of staat, is het raadzaam om je goed en warm aan te kleden. Tijdens de ochtend briefing in Hus Hotell Hunge krijg je tips en adviezen.

Nog veel meer bijzondere belevenissen

Nieuwsgiering naar de andere bucketlistwaardige activiteiten in het 6- of 8- daagse all-in winter arrangement van Hus Hotell Hunge? Bekijk hier het winter arrangement.

IJsvissen Zweden
Hus Hotell Hunge Zweden in de sneeuw

In een paar uur ben je op je bestemming

Van 24 december tot 18 maart vlieg je vanaf Groningen rechtstreeks naar Åre-Östersund airport, Midden Zweden. In minder dan 2 uur sta jij in de sneeuw van Jämtland. Vanaf het vliegveld ben je in 75 minuten in Hunge waar je gastvrij wordt ontvangen in Hus Hotell Hunge. Jouw wintervakantie in Zweden kan beginnen en zal er één worden om nooit te vergeten.

IJsvissen Zweden?
Overnacht in ons sfeervolle Hotell

De koude temperaturen buiten vergeet je al snel door de gezelligheid en warmte in het knusse Hus Hotell. Je verblijft in een sfeervol, rustig scandic appartement met alle comfort waar je bij kunt komen van al je inspanningen en indrukken. Je geniet van gezellige gezamenlijke maaltijden, bereid met zoveel mogelijk lokale producten. Alle winteractiviteiten starten vanuit Hus Hotell Hunge of er wordt gezorgd voor vervoer.

Dus ga je op wintervakantie in Zweden? Hus Hotell Hunge is de bestemming voor iedereen die actief bezig wil zijn en wil genieten van de rust, ruimte en winterse natuur!