Over ons

Ontmoeten, avontuur en natuurbeleving

De prachtige Zweedse natuur brengt ons tot rust, of we nu willen of niet. Alle seizoenen genieten we van de unieke natuur in Jämtland en de vele activiteiten zoals wandelen, honden-hike, fietsen, kanoën, vissen, zwemmen, mountainbiken, skiën in de skitunnel, ijsvissen, langlaufen, honden sledetocht, sneeuwscooter tocht, kampvuur, en niet te vergeten de Zweedse fika’s.

Ons motto is ontmoeten en avontuur , wat in Hunge onlosmakelijk is verbonden met de intense natuurbeleving. Wij heten u van harte welkom en helpen u graag, om van uw verblijf in Hus Hotell Hunge een bijzondere herinnering te maken.

Hus Hotell Hunge is eveneens geschikt voor mindervaliden en groepen tot 24 personen.

Dream it

De natuur heeft ons beiden altijd geboeid en we kunnen hier erg van genieten. Maar de stilte en ongerepte natuur is echter steeds minder te vinden in Nederland.

In februari 2020 besluiten we te gaan onderzoeken hoe we een mogelijk gezamenlijke droom kunnen gaan vormgeven. Samen biddend zijn we deze ontdekkingsreis zorgvuldig en met structuur gaan bewandelen. Begin 2020 zijn we gestart met coaching van de Droomplek Academie en in het voorjaar van 2021 met Jozua & Kaleb. Op weg naar mogelijk een nieuwe invulling in ons leven. Deze ontdekkingsreis was alleen al genieten en samen groeien.

We zijn ons huwelijk begonnen met een huwelijksreis via Zweden naar de Noordkaap en via Noorwegen terug. Toen niet wetende dat we 25 jaar later hier zouden gaan wonen, werken en genieten van dit prachtige land. In 2015, na bezoek aan emigratie- en scandinaviëbeurs, hebben we samen met onze twee jongens een camperreis gemaakt in  Zuid- en Midden Zweden. Met eveneens in ons achterhoofd nog steeds de emigratiewens. Vanwege de leeftijd van onze jongens hebben we toen besloten deze stap nog niet te nemen. In februari 2020 hebben we in de buurt van Sälen een huisje gehuurd en samen winterse avonturen beleefd. Wat was dat gaaf en bevestigde ons emigratieplan. Het is in de winter echt heel erg mooi in Zweden. Daar willen we meer van ervaren en beleven.

Willem en Ria
Willem Hus Hotell Hunge

Build it

Na 33 jaar werken bij een brandbeveiligings-bedrijf en een burn-out in 2017 was ik toe aan iets anders, iets vernieuwends. Ik mag nog een tijdje werken voordat ik met pensioen ga en bij ons samen kwam steeds vaker de vraag: Gaan we het roer omgooien? Nu of nooit?

Mijn passie gaat uit naar techniek en faciliteren. Een mooie combinatie voor het runnen van een gastenverblijf.

Dit avontuur zijn we met vele uitdagingen samen aangegaan!

Grow it

Als jong meisje leek het mij fantastisch om een camping te runnen. Altijd bezig zijn met vakantievreugde en blijdschap, echter het kwam er niet van.

Na 27 jaar bij de gemeente gewerkt te hebben in diverse functies, komt bij mij voor de zoveelste keer mijn wens voor het runnen van een camping/gastenverblijf naar boven borrelen. We besluiten samen deze reis te gaan starten. Misschien nog niet wetende wat we allemaal zouden achterlaten. Maar ook dat hoort bij het avontuur.

Onze gezamenlijke wens is het runnen van een gastenverblijf voor 40+ers, complete families en themaweken met gelijkgestemden. Het is voor ons beiden duidelijk: Yes we go!

Ria-Hus-Hotell-Hunge