Noorderlicht Zweden

Noorderlicht Zweden

Ontdek het magische Noorderlicht in Zweden

en overnacht in het sfeervolle Hus Hotell Hunge

Het magische natuurwonder

van Zweden

Noorderlicht, ook wel poollicht genoemd

Het noorderlicht is een van de meest ongelooflijke natuurverschijnselen ter wereld, en Noord-Zweden is een van de beste plaatsen om dit iconische natuurwonder te aanschouwen. De kleuren groen, rood en paars dansen door de nachtelijke hemel en zorgen voor een adembenemend spektakel. Zo bijzonder dat het als griezelig en als betoverend mooi wordt ervaren.

Lange donkere dagen

Dus, knus in je huisje en lekker vroeg naar bed! Zeker niet! De poolnachten zijn magisch blauw door de weerkaatsing van het nog aanwezige licht op de glinsterende sneeuw. Voor de Zweed misschien niet meer speciaal maar voor de bezoekers uit de zuidelijke landen echt magisch om te zien.

Noorderlicht in Jämtland, hartje Zweden?

Ja zeker! Vanaf eind september tot begin april is het mogelijk om het Noorderlicht in Midden Zweden te zien, beter gezegd te ervaren. Hoe noordelijker hoe beter zichtbaar. Een heldere nacht en zo weinig mogelijk omgevingslicht, verhoogt je kans op het zien van de lichtshow aanzienlijk.

Noorderlicht app

Met het blote oog hoeft het noorderlicht niet altijd even goed zichtbaar te zijn. Dan komt de Noorderlicht-app goed van pas. Deze laat per uur weten hoe groot de kans is dat wij het noorderlicht zou kunnen zien en hoe intens het noorderlicht dan zal zijn.

Noorderlicht bij Hus Hotell Hunge

Gasten, die tijdens het 6-8 daagse winterarrangement in Hus Hotell Hunge verblijven, nemen we bij een auroramelding mee naar een donkere locatie om zo de kans te vergroten op een aurora beleving met een groot WAUW effect!

Vaak zie je met de fotocamera op je mobiele telefoon, of nog beter een goede fotocamera, veel meer en intensere kleuren.

Fototip

Mocht je het Noorderlicht willen gaan fotograferen; neem dan een statief mee.

Maar bovenal:  Vergeet niet te genieten van het noorderlicht zelf. Het is onvergetelijk!

Noorderlicht Zweden
Hus Hotell Hunge Zweden in de sneeuw

In een paar uur ben je op je bestemming

Van 24 december tot 18 maart vlieg je vanaf Groningen rechtstreeks naar Åre-Östersund airport, Midden Zweden. In minder dan 2 uur sta jij in de sneeuw van Jämtland. Vanaf het vliegveld ben je in 75 minuten in Hunge waar je gastvrij wordt ontvangen in Hus Hotell Hunge. Jouw wintervakantie in Zweden kan beginnen en zal er één worden om nooit te vergeten.

Wintervakantie in Zweden?
Overnacht in ons sfeervolle Hotell

De koude temperaturen buiten vergeet je al snel door de gezelligheid en warmte in het knusse Hus Hotell. Je verblijft in een sfeervol, rustig scandic appartement met alle comfort waar je bij kunt komen van al je inspanningen en indrukken. Je geniet van gezellige gezamenlijke maaltijden, bereid met zoveel mogelijk lokale producten. Alle winteractiviteiten starten vanuit Hus Hotell Hunge of er wordt gezorgd voor vervoer.

Dus ga je op wintervakantie in Zweden? Hus Hotell Hunge is de bestemming voor iedereen die actief bezig wil zijn en wil genieten van de rust, ruimte en winterse natuur!