Laat die zomer maar komen..

Sluit je ogen op elk gewenst moment van de dag. Luister naar het ruisen van de wind. Adem in en zuig je longen vol en kom helemaal tot rust. Weg zijn je dagelijkse beslommeringen.

De dagen zijn extra lang. Rond 25 juni gaat de zon bijna niet meer onder. Het ene uurtje dat dit wel het geval is, is het slechts een beetje schemerig. De temperaturen zijn heerlijk en dus kun je op en top, én extra lang van de buitenlucht genieten.

Je kunt hier heerlijk wandelen in alle jaargetijden, maar vooral in de zomer.

Het landschap van Jämtland Härjedalen nodigt uit om ontdekt te worden. Zo is er te voet veel mogelijk. Je vindt hier honderden kilometers aan gemarkeerde wandelpaden: van rustige dagtochten tot uitdagende hikes. Wie weet spot je
één van de wilde dieren zoals een eland, beer of rendier. Je vindt hier veel makkelijke wandelingen maar ook voor de meer avontuurlijke wandelaars valt er genoeg te wandelen.

hiking-boots-g01f5a65a7_1280
12265584_443089682543709_1199221871932814552_o

Een fantastische visbestemming

Wat is er beter dan aan het eind van de dag genieten van een zelf gevangen visje op de barbecue? In Zweden kan het. Het Hungesjon, en de vele andere meren in de buurt, zijn rijk aan vis. Zo kun je hier onder andere forellen, baars, voorntjes en snoeken aan de haak slaan. Wel heb je een visvergunning nodig en gelden er voor sommige vissen bepaalde regels.

Kanoën of kajakken

De vele prachtige en serene meren nodigen uit om te gaan kanoën of kajakken. Picknickmand mee en in alle rust op weg. Uren genieten en dan leg je aan bij een grillhut voor een uitgebreide fika. Wat wil je nog meer.

Topfoto-Hus-Hotell
Zomer in Zweden

Zwemmen in kristalhelder water

Het heldere water en de vele kleine strandjes nodigen je uit om een frisse duik te nemen. Op veel plaatsen zijn steigers aangelegd en met de mogelijkheid om letterlijk een duik te nemen. Op zo’n 200 meter van Hus Hotell Hunge kun je al lopend in ondiep water het meer in wandelen en uiteindelijk een frisse duik nemen.

Wilde dieren spotten

De regio Jämtland Härjedalen is in de zomer een walhalla voor allerlei wilde dieren. Terwijl je geniet van de natuur is het leuk en spannend om extra goed te luisteren en om je heen te kijken of je misschien een rendier, eland, lynx of zelfs een beer ziet! Vooral vroeg in de ochtend en als de avond valt heb je kans op het zien van een wild dier. Lukt dat helaas niet dan kun je altijd nog naar Moose Garden waar je elanden van heel dichtbij kunt ontmoeten.

_MG_9428
waarom-zuid-zweden-fietsers-lonkt-1_0

Fietsend de omgeving verkennen

Op de fiets de natuur intens ervaren! De omgeving van Hunge biedt zowel voor de recreatieve als de sportieve fietser diverse mogelijkheden. Ook leent het gebied zich voor de wat meer gedurfde mountainbikers. Heb jij je eigen fiets mee dan is het bezichtigen van een stad per fiets ook zeker de moeite waard.