Bonusland…

Feest

10 juli hebben wij dan ons 25-jarig huwelijk mogen en kunnen vieren met familie, vrienden en buren. Het was een supergezellig feest. Voor iedereen bijzonder omdat we zo’n 18 maanden geen feesten mochten organiseren i.v.m. de pandemie. Het voelde als een soort reünie.

Op weg naar de feest locatie realiseerden we ons dat we precies 25 jaar geleden om 0.00 uur op de Noordkaap stonden, met onze trouwkleding aan de middernachtzon te bewonderen. Wat een bijzonder moment toen en nu!

Boek cadeau

Van onze zonen Aron en Noah hebben we het boek “Bonusland” van Jasper van Kuijk gekregen. Hij was van augustus 2019 tot augustus 2020 een jaar immigrant op het Zweedse platteland. Een droom jaar in Zweden, zo schrijft hij. De dag na ons feest heb ik het boek in één adem uitgelezen. Dat wil wat zeggen, want ik ben beslist geen lezer. Hij beschrijft geestig en boeiend wat zo’n emigratie voor hem en zijn gezin heeft betekend. Een aanrader voor jou als je ook denkt te willen emigratie naar Zweden.

De afgelopen maanden hebben wij, door het delen van onze droom, vernomen dat velen met een soortgelijke droom leven. Onderstaande boeken hebben ons geholpen en geïnspireerd om door te zetten in periodes van twijfel. Want ja die zijn er zeker geweest. Soms had ik een moment van twijfel en dan gaf het boek ‘de droomgever’ mij weer moed. Hij spreekt van reuzen op je pad (zo’n twijfelmoment), zoals ook de twaalf verspieders (Nummeri 13). Wie weet heb ook jij wat aan onderstaande boeken:

1.       Droomplekgeluk van Nelleke Griffioen, isbn: 9789492723734: Samen met haar man Hans hebben ze de droomplekacademie opgezet. In dit boek beschrijft Nel stap voor stap hoe jij je droom in de toeristensector kunt realiseren. Zij heeft ook : “Het geheim van de berghut geschreven”.

2.       De Droomgever van Bruce Wilkinson, isbn: 9060679962: Auteur bekent van “Het gebed van Jabes”, “Geheimen van de Wijnstok” en “God beloont’. Iedereen heeft een droom! Er zitten eenmaal risico’s aan het realiseren van je droom. Hoe ga je hier mee om? Er is nooit iets groots tot stand gebracht zonder verzet.

3.       Bonusland van Jasper Kuijk, isbn: 9789021424774: Jasper is cabaretier, columnist en ontwerpwetenschapper. Hij verruilde, samen met zijn vrouw en drie zoons Delft voor het Zweedse platteland.

Voorbereidingen verkoop woning

In de eerste week van juli hebben we onze makelaar benaderd en aangegeven dat de voorbereidingen voor de verkoop van onze woning wat ons betreft ingang gezet kan worden. Met in gedachten dat eind juli de fotograaf de fotosessie zou kunnen maken. Nou dat ging even anders. Natuurlijk niet bij nagedacht dat de fotograaf ook op vakantie zou kunnen gaan. Dus dat werd toch nog even stressen. Tien dagen later zou ze komen, net voor haar vakantie. Dat was even slikken, alle energie verzamelt en aan het opruimen geslagen. We zijn vanuit Zuidwolde ruim vier jaar geleden naar een grote woning in Hoogeveen verhuisd. En toen hoefde we niets op te ruimen. Nu dus wel! We ontdekten dat we veel spullen hebben die echt niet mee gaan. Gelukkig heeft mijn broer veel ruimte en is hij altijd aan het klussen, dus al ons hout en overige ‘rotzooi’ kon op een grote aanhanger worden gelegd. Het was een heerlijk gevoel toen hij hiermee wegreed! Dank je Harry! En dan nog alle tierelantijntjes, want voor de fotosessie moet alles er ‘clean’ en rustig uitzien. Onze kasten vol gepropt met ditjes en datjes. De fotograaf was zeer tevreden en gaf aan dat ze er zonder zelf iets aan te hoeven doen zo door heen kon. De makerlaar is nog even geweest voor de tekst en prijs. Begin september gaat hij in de verkoop. Dit alles met gezonde spanning en nu eerst….

Vakantie. Ja of toch helaas nee?

Het aantal positief geteste Nederlanders neemt toe. Maakt het wel erg spannen of we op vakantie kunnen naar Zweden. Ons plan is om vakantie te vieren maar ook op zoek te gaan naar een huurhuis welke we begin volgend jaar zouden kunnen betrekken. Nu is er volop ruimte in Zweden, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Velen zullen met dezelfde twijfels en gevoelens zitten. Wij wensen jullie allemaal de gewenste vakantie toe. Slideshow hieronder met foto’s uit 2015.

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…