Samen één?

Samen één

Samen één

Dat geldt zowel voor ons emigratie traject als voor ons huwelijk. Zondag 27 juni waren we 25 jaar getrouwd en gaan dat binnenkort (het mag weer!!) met vrienden en familie vieren. We zijn ons huwelijk gestart met de huwelijksreis naar de Noordkaap, via Zweden en Noorwegen. En nu 25 jaar later gaan we wederom naar Zweden en wel om er te gaan wonen. Dit hadden we 25 jaar geleden niet verwacht. Zo zie je maar….

Dan nu zoals in mijn vorige blog staat aangegeven meer over onze ‘droom’.

Onderzoekstraject

In februari 2020 zaten Willem en ik duidelijk nog niet op dezelfde golflengte wat betreft emigratie. Ik wilde wel ons huis verkopen en het avontuur aangaan. Willem vond dit veel te vrijblijvend en was duidelijk nog niet zover. Hij stelde voor om een gestructureerd onderzoekstraject te gaan starten. Enkele jaren geleden hebben we op de emigratiebeurs de workshop van de Droomplek-Academie bezocht. Initiatiefnemers Hans en Nel helpen mensen bij het realiseren en behouden van een authentiek en succesvol gastenverblijf/B&B/camping. We hebben hun boeken gelezen en werden samen enthousiast over het begeleidingstraject. De foto hierboven is onze eerste opdracht geweest: het maken van individuele moodboards van onze droom/wens.

Ons doel van het programma

We hebben ons bij de start van het programma als doel gesteld te gaan onderzoeken of we dichter bij elkaar kunnen komen betreft emigratie naar Zweden. Dus van onderzoek naar mogelijk een gezamenlijke YES WE GO! Ook realiserende dat het dus een gezamenlijke ‘NO GO’ zou kunnen worden. Maar wetende dat de reis vanaf het begin een mooi proces van samen groeien zou zijn. Intensief naar jezelf kijken en nadenken over je toekomst levert altijd iets waardevols op. Zo hebben we het afgelopen jaar ook mogen ervaren. Daarbij hebben we dit vanaf de start biddend willen en mogen doen.

Gouden-Gasten-Concept

Het mooie aan dit persoonlijk inzicht- en ontwikkelingsproces is dat we samen met vele andere ‘dromers’ contact hebben en van elkaar leren d.m.v. tweewekelijkse coaching-calls en gebruik kunnen maken van de digitale community. Velen zijn ons immers al voorgegaan en willen deze ervaring graag delen met toekomstige gastenverblijf/B&B/campingeigenaren. Tijdens het programma hebben we in de beginfase afzonderlijk onderzocht: Wat is mijn droom? Waar word ik blij van? Wat zijn mijn kernkwaliteiten, valkuilen en welke waarden en behoeftes zijn belangrijk voor mij? Gevolgd door het samenbrengen van deze input en samen opzoek naar onze WHY, waarden, droomgast, ideeën betreft locatie, sfeer en wensen t.a.v. gebouw.  Vanaf dat moment begon het meer voor ons te leven en werd het concreter.  Langzaam kwamen onze puzzelstukjes bij elkaar en is het ons verhaal en ons concept geworden.

Denk-Tank-Panel

Een jaar lang hebben we in onze droombubbel gezeten en het niet gedeeld met anderen. Immers we waren zelf nog zoekende. En inderdaad we zijn gegroeid naar een gezamenlijke droom. En dan, voor ons best wel een spannend deel van het programma: het realiseren van een groep kritische meedenkers die naar ons en het concept zouden willen kijken, feedback en tips willen geven. Alle gevraagde deskundigen waren bereid deel te nemen in het denk-tank-panel. We hebben ons concept hier en daar aangescherpt. Ook heeft dat moment ons een enorme boost gegeven en al vrij snel hierop hebben we beiden YES WE GO! geantwoord.

Een mooi deel van de reis hebben we afgelegd en hopen op meer mooie, boeiende en gezegende stappen richting Zweden en onze toekomst.

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…