Hoe het allemaal is begonnen…….

Weg in de winter in Zweden met sneeuw

Droom, verlangen, passie?

Na jarenlang dromen, bidden, vooronderzoek en opstellen van een conceptplan, hebben we samen besloten het Zweedse emigratie avontuur aan te gaan om mogelijk een gastenverblijf te gaan runnen. Voelt als een ‘bevrijding’ nu we dit recent hebben gedeeld met familie en vrienden en bekenden. Na lange tijd van twijfel, periodes van enthousiasme, er voor willen gaan en hobbels op de weg, is er nu eindelijk een definitieve : Yes we Go!

Waarom Zweden?

Zoveel beter dan Nederland? Dat gaan we ontdekken. We zijn op huwelijksreis naar de Noordkaap door het mooie Zweden gereden. In 2015 samen met onze jongens, met een camper, tot midden zweden rondgereisd met toen al een twee ledig doel: vakantie en emigratie onderzoek. Onze jongens waren niet enthousiast genoeg om destijds de stap te nemen. Februari 2020 hebben we Zweden in de winter mogen ontdekken. Wat een natuur, wat een rust en wat mooi om Gods grootheid in de natuur hier nog zo intens te kunnen waarnemen.

Er valt nog een boel te regelen!

De komende tijd zal een drukke tijd worden met veel regelwerk: praktisch en administratief. Wat nemen we mee, wat gaan we zelf doen of uitbesteden?

Wat laten we achter?

Hoe spannend is het om ons stabiele leven in Nederland achter ons te laten? We hadden het goed hier: beiden een goede baan, een goed inkomen, leuke vrienden en familie. Beiden zijn we al meer dan 25 jaar in dienst bij onze werkgevers. Nog 12 jaar een werkzaam leven bij de huidige werkgevers zien we beiden niet meer als een uitdaging. Wat we precies allemaal achter ons laten kunnen we onmogelijk overzien, maar dat hoort bij een avontuur, een uitdaging.

We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen van familie, vrienden, bekenden en collega’s. Al deze mensen zullen we gaan missen, maar Zweden is niet de andere kant van de wereld en zelfs per auto te bereiken. Dus…..

onze eerste blog. nieuwsgierig geworden?

We willen ons avontuur graag delen in deze blog, maximaal 3x per maand. Wil je meer weten over de reis die we al hebben afgelegd of gaan maken, geef dan je naam en emailadres hieronder door. Deze gegevens worden niet gepubliceerd. Ken je ons niet persoonlijk, ga dan naar Over Ons

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…