Juli vakantiemaand

Juli vakantie maand

Hier in Zweden is het in Juli op en top vakantie. Dat was ook te merken in Hus Hotell Hunge. Een drukte van jewelste met komende en gaande gasten. Betekent voor mij ook een top maand in het afhalen en opmaken van de bedden, het schoonmaken van de appartementen en heel veel was. In totaal heb ik een kleine honderd beddenwissels gehad. Nou dat voelde voor mij niet als vakantie maar hard werken. En soms even als wel heeeeel erg veeeeeel. Maar ja, het hoort erbij. Mogelijk volgend jaar in deze maand assistentie.

Wel leuk om zoveel gasten met verschillende nationaliteiten te ontmoeten, hun vakantieverhalen te horen en hun reviews te lezen. Eveneens erg leuk om onze gasten te informeren over de mooie bezienswaardigheden en activiteiten in onze omgeving. Soms boeken ze nog een extra nachtje om bijvoorbeeld naar de Forsaleden te gaan inplaatsvan meteen de volgende dag weer door te reizen. Want dat is toch wat veel toeristen doen. Ze zijn op doorreis en missen daardoor de prachtige pareltjes van Jämtland. Je kunt je prima een week in en om Hus Hotell Hunge vermaken. En dan is er nog zoveel meer in Jämtland. Even voor de beeldvorming: Jämtland is ongeveer zo groot als Nederland.

Juli een maand waarin we samen niet zoveel uitstapjes en foto’s hebben gemaakt. Dus deze keer een korte blog.

Juli sport maand

Het kleurde oranje in Nederland, maar niet hier in het Hoge Noorden. We hebben er wel een klein feestje van gemaakt. Terwijl mijn hele familie samenkwam tijdens een familieweekend en samen naar de wedstrijden keken, zaten wij hier in onze ontmoetingsruimte met Zweden, Noren en Nederlanders te genieteen met heuse Nederlandse bitterballen die erg gewaardeerd werden door de Noorse en Zweedse gasten. Even videobellen en iedereen even zien was ook erg fijn.

Het samen zijn als familie zijn de dingen die we missen. Ook voor de familie in Nederland is het niet meer compleet, nu wij hier in Zweden wonen. Na het familieweekend moest de boel opgeruimd worden omdat slecht weer op komst was. Ja het is me ook een kwakkel maand geweest!

We hebben eveneens genoten van de Olympische Spelen. Als tegenhanger van het harde werken, even op de bank ploffen om de Nederlandse sporters in actie te zien. Heerlijk.

Juli insekten maand

Dit jaar hebben we wederom niet veel last gehad van muggen en knoetjes. Wel bezoek gehad van een salamander in onze kamer. Hij was nieuwsgierig toen onze deur op een kiertje stond. Ze zijn erg snel en het was nog even een klus om hem weer de vrijheid te kunnen geven. Zo hebben we er ook één letterlijk gered. Hij zat in onze plastic brievenbus. Deze is zo glad als wat en alleen had hij er niet uit kunnen komen. Met wat tissues is het met gelukt ook deze de vrijheid terug tegeven. En dan de padden. Bij veel regen komen ze tevoorschijn op onze parkeerplaats. Waar ze allemaal vandaan komen, ik weet het niet. Zo’n klein baby padje vind ik nog wel schattig maar die grote zijn echt lelijk. Net monstertjes.

Ik liep met een schaal in de hand naar de rode bessenstruik , zo’n 6 meter van ons terras toen er plotseling een ree tussen mij en de bessenstruik door rende. Ik bleef stokstijf staan en riep: Wauw, wat gebeurd hier! Zo dicht bij! Ik kon het bijna niet geloven. Zij of hij bleef ook nog even staan en rende toen langs het hotel het weiland in.

Juli Nederlandse vakantie vrienden maand

Onze vrijwilligers waren nog maar net verdwenen toen onze vrienden, die een dorpje verderop een vakantiehuis hebben, arriveerden. Altijd leuk en gezellig om even bij te kletsen in het Nederlands. Af en toe op de koffie, samen eten bij een dorpscafe en samen bessen plukken. Deze keer bleven ze wel 4 weken. Ook onze vriendin, woonachtig 50 km bij ons vandaan, was in haar huis. Ze pendelt nog wat heen en weer tussen Zweden en Nederland, maar dat zal niet lang meer duren. Ze gaat officieel in Zweden wonen. Toch zal ze ook regelmatig in Nederland zijn bij familie. Van haar konden we een prachtige buffettafel overnemen. Qua kleur en vormgeving past deze precies in onze grote keuken. Echt fijn om een extra werktafel er bij te hebben. Ook erg leuk om bij haar even aan te schuiven en bij te kletsen of andersom.

En ik kon het toch niet laten om nog een deel van de buitenboel te verven. Nu de wand van de overkapping aan tuinzijde. Gelukkig was deze in goede staat en was één laag voor de kleur genoeg. Snel een mooi resultaat! Dit was echt het laatste buitenverfklusje want daarna kwam de pluizen invasie van de prachtige kattenstaarten.

Juli plukmaand

De vele bermbloemen lachten ons al geruime tijd toe. Heerlijk om een wandeling te maken en met een veldboeketje terug te komen. Helaas staan ze niet lang op de vaas. Maar echt het is genieten met al die margrieten, paardebloemen, dotterbloemen, kattenstaarten en nog veel meer.

Onze kersenboom heeft er nog nooit zo rood uitgezien. Het is een morellen soort. Dus wat aan de zure kant maar nog wel lekker om zo op te eten. Wat een oogst dit jaar! Vorig jaar maar een paar potten kunnen vullen en op lichte siroop gezet. Deze zijn heerlijk door de yoghurt. Maar dit jaar toch maar eens wat andere dingen proberen. Zal ze eerst gaan invriezen en daarna verwerken. Tips zijn welkom!

Juli verwachtingsmaand

Yes, familie en vrienden in aantocht! Lang naar uitgezien. 13 Augustus was het moment dat mijn moeder, onze zoon Noah, zijn studievriend Guus en onze vrienden zijn aangekomen in Hus Hotell Hunge.

Deze blog schrijf ik eind augustus, dus inmiddels zijn ze al gearriveerd en en gaan ze over enkele dagen al weer naar Nederland. 16 Dagen hebben we veel samen kunnen en mogen doen en genieten. Hierover meer in de volgende blog.

Allemaal een beetje oud nieuws, maar kon het niet laten om dit toch te delen met jullie. De volgende blog komt snel.

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…