Geslaagd

in the pocket

Geslaagd, een felicitatie waard! Willem is geslaagd, maar ook zijn we samen zeker geslaagd in het realiseren van een prettig en fijn verblijf, van een bedrijf uit de omgeving, in Hus Hotell Hunge. Geslaagd in de hoeveelheid sneeuw die hier ligt en waar we nog steeds intens van genieten. Geslaagd met deze blog. Nou niet helemaal omdat ik vanwege de drukte nu even gekozen heb voor foto’s met een korte beschrijving. Ik hoop dat jullie ook hier van kunnen en zullen blijven genieten.

Dit is onze trouwe eekhoorn Sqeezie niet. Af en toe komt deze kleine nieuweling voorzichtig onze omgeving verkennen.

Ik was een paar uurtjes oppasbaasje. Terwijl Willem en Hennie bezig waren met hun sneeuwscooter examen kon ik van hem genieten. Een flinke wandeling hoort daar natuurlijk bij.

En beiden zijn geslaagd met een dikke 10. Willem kreeg als enige een groot applaus. Met zijn beperkte kennis van de Zweedse taal heeft hij het examen dus cum laude gehaald. Hij mag nu als gids op de sneeuwscooter met 10 personen op pad.

Hus Hotell Hunge is weer verfrist met een nieuwe witte winterdeken. Sneeuwschuiver is net langs geweest en heeft inmiddels bulten gemaakt van meer dan een meter hoog.

Ik kwam deze ijzige foto’s tegen op FB (gemaakt door Sonia Wiesen). Paalzitten kennen we ook in Nederland, maar vond dit toch wel erg bijzonder.

Bij dit paalzit evenement staat ook dit ijzige kerkje opgebouwd uit ijsblokken. Je kunt deze van binnen bezichtigen.

Bellenblazen bij min 10 of meer geeft een bijzonder effect. Hier lijkt het niet erg te vriezen maar wel leuk plaatje.

Winterstafereel met veel stuifsneeuw, wat heerlijk kraakt onder je laarzen. Dit is een erg mooie periode in de winter. Veel zon, temperaturen vaak overdag net onder het vriespunt. Er op uit dus!

Start van twee brainstormdagen van een bedrijf uit de omgeving. Heerlijk grillen en dan aan de slag.

Na de heerlijke maaltijd kwam Willem met de sjoelbak binnen lopen. Ze zijn minstens 2,5 uur heerlijk, gezellig en competitief aan het sjoelen geweest. Wat een lol kan zo’n oud-Hollands spel hier in Zweden geven.

Kleine deel-impressie van de geserveerde lunch. In Zweden is dit meer dan alleen brood. Zweden zijn gewend om twee keer per dag een soort van warm en uitgebreid te eten. Wij hadden heerlijk eigen gebakken rozijnenbrood en een hartige spinazietaart erbij geserveerd.

Spark parkeerplaats van Hus Hotell Hunge. Door de aanwezige heren niet gebruikt. Maar wel door ons. Nadat de mannen weer huiswaards waren scheen het zonnetje nog zo mooi dat wij met de spark nog een rondje Hunge zijn gaan glijden.

Ik zie op FB verschillende foto’s voorbijkomen van Zuid Zweden. Ziet er al aardig lente achtig uit. Nu moet ik zeggen wanneer ik deze foto’s van vorig jaar zie, van Hunge en omgeving, dan verlang ik hier ook wel weer naar. Maar eerlijk de sneeuw verveelt ons nog niet hoor. In de supermarkt kan ik nu zaden kopen om alvast een beetje in de stemming te komen. Maar voordat deze hier buiten in de grond kunnen, moeten we echt nog weken wachten.

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…