Natuur explosie

Hej, Hej, even bijkletsen

Zo aan het eind van de maand weer even lekker bijkletsen en voor mij een moment van terugkijken en zegeningen tellen. Alles gaat zo snel en er gebeurt zoveel in de wereld waar ik me druk over kan maken, maar even een paar uurtjes foto’s bekijken en nadenken over wat is geweest, is zo heerlijk! Ik zit, na een bewolkte en regenachtige dag nu lekker op de veranda in het avondzonnetje met de laptop op schoot. We hebben net afscheid genomen van U. die we nog maar drie weken kennen en hebben ontmoet in de kerk. Hij was door een bekende meegevraagd naar onze, voor hem onbekende kerk, op ongeveer 14 kilometer van zijn huis. Inmiddels komt hij wekelijks naar de dienst en voelt zich er thuis. En verder….

Minder stress

Ja, zo voelt het nu wel. 23 mei is Hus Hotell Hunge officieel open gegaan, 24 mei gasten uit Nederland en vanaf nu is het allemaal in het ‘echie’. Zoals we hebben verwacht loopt het nog niet storm, maar druppelen de reserveringen binnen. De appartementen zijn instapklaar, hier en daar nog wat puntjes op de i, meestal met dingen die ik nog wil aanpassen of aanbrengen, maar die de gasten niet zullen missen. Hier en daar nog wat ophangen, de laatste verduisteringsgordijnen naaien en… ja, er zullen altijd klusjes zijn die we kunnen uitvoeren. Maar het woord ‘moeten’ zal wat minder vaak uit onze mond komen. Dat scheelt de nodige stress. Al hoewel ik mij niet zo snel laat stressen. Meestal blijf ik wel kalm. Zo is er voor veel zaken een andere passende oplossing. Zo hebben we ons doel betreft 6 appartementen klaar voor 23 mei niet gehaald. Vijf zijn klaar en de zesde hebben we in ieder geval de vloer gelegd omdat we hiervoor machines moesten gebruiken en dit veel stof en lawaai geeft. Dat appartement hebben we nog even on hold gezet en hiermee geven we onszelf de ruimte om, zonder stress, deze de komende week af te maken met sauzen en het plakken van fotobehang. Foto’s hieronder: Oude naambord verwijderd, Zweedse vlaggetjes opgehangen en nieuw, tijdelijk naambord geplaatst, onze gasten uit Nederland (met toestemming geplaatst).

Dip

En toen waren de 5 appartementen klaar en bekroop mij het gevoel van: ‘oh, en nu? Als er maar gasten komen? Als we maar genoeg zichtbaar zijn? Ik die vaak relaxed blijft, kreeg het toch even moeilijk. Nu zal ik dit niet zo snel met Willem communiceren, maar op weg naar de kerk heb ik het er even uitgegooid. Verstandelijk weet ik dat al twee jaar deuren voor ons zijn opengegaan en dat we mogen vertrouwen op Hem! Dat Hij bij ons is, maar toch! In de dienst was een gastspreker en ja hoor….. de boodschap werd op het podium gevisualiseerd: een tafel met drie stoelen: een voor de spreker, één voor God en één voor de boze. Ik heb de keuze om de twijfels, die de overhand kregen, toe te laten of te vertrouwen op God. Nou die boodschap kwam even goed bij mij binnen en was duidelijk. Tijdens de lunch ontmoeten we U. die werkzaam is geweest in de toerismebranche in Noorwegen en Duitsland. Hij was erg geïnteresseerd in onze opzet en realisatie van onze droom. Hoe mooi en bemoedigend kan dit zijn!

Vrijwilligerswerk

Een dikke week geleden ben ik in de auto gestapt, hark mee en tien kilometer verderop uitgestapt bij een mooi strandje. De anderen waren al aan de slag gegaan met het schoonharken van het strand. Lekker zonnetje erbij, flinke wind die pal op het strand waaide. En zoals het de Zweed betaamd, met een fika. Gezellig samen worstjes grillen, broodje en saus erbij! Heerlijk. Leuke manier om weer nieuwe mensen te leren kennen, die ook nog eens dichtbij wonen. Onze gasten zullen we zeker informeren over dit prachtige strand, met kleedhokje, picknicktafels, buitentoilet en overkapping met grill. Hout hoef je niet mee te nemen, dit ligt gewoon voor je klaar. Ook de steiger is te water gelaten. Er komt nog een plateau om vanaf te duiken. Het water is nu nog te koud om deze al zwemmend en duikend te ankeren.

Opnieuw balans zoeken en genieten

Nu Hus Hotell Hunge open is, en de fysieke werkzaamheden minder zijn, is het zoeken naar een nieuwe balans. Wanneer ga je samen dingen ondernemen, hoe geeft je hier vorm aan, hoe communiceer je dit? Een paar weken geleden zijn we gevraagd om mee te denken over het honderdjarig bestaan van de Baptisten-kerk Elim in Bräcke. Eerste overleg zijn we samen bij geweest en afgelopen vrijdag was de tweede bijeenkomst. Ja en op een tijd dat gasten kunnen inchecken. Nu zullen de meeste gasten online reserveren, maar toch… Geen reservering op die dag dus wat doe je? Dan maar één van ons in het hotel en de ander naar de bijeenkomst. In principe zijn we tussen 16.00 en 20.00 aanwezig voor inchecken en daarbuiten kunnen we ons in vrijelijk bewegen. Even aanvoelen voor ons beiden maar zeker ook zorg blijven dragen voor voldoende geniet-momenten. Dat gunnen we onze gasten maar ook zeker onszelf.

Schot in persoonsnummer aanvraag

Dit zal nog niet het laatste bericht over onze persoonsnummer zijn maar hopelijk wel het één na laatste. We weten wie met onze aanvraag bezig is. We hebben contact met haar gehad en het krijgen van ons nummer zal nu waarschijnlijk een kwestie van dagen zijn. We hebben alle gevraagde documenten op 20 januari, bij de aanvraag, ingeleverd. Echter ze vroeg opnieuw naar deze documenten. Blijken ze niet allemaal in hun systeem te zitten. Oké, dan nogmaals mailen, mmmm. Maar ze vroeg ook gegevens van ons bedrijf. Aangegeven dat onze aanvraag niet op basis van eigen bedrijf is gedaan. Waarom dan al deze gegevens nodig? Inderdaad dit was niet echt nodig maar misschien wel goed om zoveel mogelijk aan te leveren. Ah, ha dan kent ze mij nog niet…. Nee, niet meer aanleveren dan echt nodig is. We hopen deze week eindelijk ons Zweedse persoonsnummer te krijgen. De Zweden zeggen dat er dan een wereld voor ons open zal gaan aan gemak. Maar ik ervaar het ook wel als zorgelijk. Zo afhankelijk te zijn van dit nummer lijkt mij geen gezonde zaak. Kon ik maar zonder, maar helaas dat zal niet gaan. Gevolg van onze keuze voor Zweden.

De natuur ontspringt

Minstens drie weken later dan in Nederland, maar nu, en vooral met drie dagen regen, ontspringt de natuur in al zijn glorie. Fris groene en glinsterende bladeren, bloemen die zich van de mooiste kant willen laten zien en ons doen laten genieten. Nu veelal nog hele kleine bloemetjes dicht bij de grond. Temperaturen zijn een beetje aan de lage kant, vooral wanneer het regent. Maar zoals ik al in het begin aangaf nu schijnt de zon en is de lucht blauw. De verschillende luchten doen ook het water in het meer veranderen van kleur. Prachtig om te zien. Op hemelvaartsdag ben ik met m’n camera om de nek een wandeling gaan maken in de buurt. Door de overweldigende hoeveelheid bomen en frisgroene bladeren is het soms even zoeken naar de prachtig gekleurde bloemen. Ik denk dat ik totaal maar twee of drie kilometer heb gewandeld, maar veel bloemen op foto’s vast kunnen leggen. Het voelt alsof we, ja ook Willem ervaart dit zo, nu meer oog hebben voor de natuur. Misschien omdat er zo veel natuur is, we er midden in wonen of minder stress ervaren. Wat het ook is, we genieten! Zelf wanneer ik al zittend op de grasmaaier het gras mag maaien. Wel even een dingetjes zo’n zitmaaier. Maar als het werkt en rijdt: toppie!

Vakantieplannen?

Heb je nog geen vakantieplannen en altijd al eens naar Zweden gewild? Dan is dit misschien het jaar om je wens in vervulling te laten gaan! Helemaal wanneer je met de auto komt en niet in de file op Schiphol wilt staan. Veel Nederlanders blijven in Zuid Zweden ‘hangen’. Vaak zijn dit gezinnen met jonge kinderen. Vele uren in de auto is dan ook een hele uitdaging. Maar ook steeds meer mensen ontdekken midden Zweden. Meer rust, meer ongerepte natuur en ook veel uitdagende activiteiten. Immers de reis op zich is al vakantie. Ga eens van de grote weg en neem de grindpaden die je naar mooie, bijzondere uitzichten en plekken leiden. Kom in contact met de Zweed! Vriendelijk en ze spreken nagenoeg allemaal Engels, ook al geven ze aan dit een klein beetje te kunnen. Ze kunnen het echt wel!! Kom een paar dagen vertoeven in Hus Hotell Hunge en verken de omgeving per boot, op je eigen fiets, wandelend, in de auto of zwemmend in één van de vele meren.

Du är hjärtligt välkommen

www.hushotellhunge.com

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…