Try-out en PR week

onze eerste gasten

De week voorafgaande aan de Try-out/PR week kreeg ik Corona. Gelukkig maar twee dagen flink ziek geweest. Daarna ging het elke dag wat beter. Echter de verkoudheid heeft zeker twee weken geduurd. Toen onze gasten kwamen was ik hersteld.

De afgelopen 6 weken was het relatief rustig in het grote gebouw. Zoals ik al eerder aangaf kwamen er regelmatig buren of dorpsbewoners even binnen lopen om kennis te maken of voor een praatje. Erg fijn. Maar 5 gasten, 7 dagen en samen allerlei activiteiten ondernemen is toch wel wat anders.

Toen we onze jongens en Sjors hadden opgehaald van het vliegveld en de volgende dag mijn moeder en zusje Ilse, kwam de accommodatie tot leven. We werden omringd met veel drukte en gezelligheid. Het PR team heeft de eerste dag met alle betrokkene een briefing gehouden. Alle verwachtingen, wensen werden besproken wat maakte dat we er allemaal erg veel zin in hadden.

Try-out

We hebben deze gelegenheid meteen aangepakt om ervaring op te doen. Hoe is het om gastheer en gastvrouw te zijn, te koken voor een groep en alles wat dit verder met zich meebrengt? Het begon al met het inrichten van de vier kamers. Deze waren eenvoudig, simpel en schoon. We hebben ze, met de materialen en meubeltjes die we zelf hadden en wat in de accommodatie aanwezig was, gezellig gemaakt. Een menukaart en boodschappenlijst maken voor een volle week, was een hele klus. Met de boodschappenlijst naar de plaatselijke supermarkt en blijkt dat lang niet alles verkrijgbaar is. Nog een poging gedaan in een wat grotere plaats maar ook daar was niet alles voorhanden. Dus…….flexibel zijn en het menu aanpassen ter plekke. Nu is koken één ding maar presenteren, afwisseling aanbrengen, op tijd alles serveren bij elkaar is best een uitdaging. We zullen hier nog routine in moeten krijgen. Gelukkig hebben we hiervoor nog de tijd omdat we pas in het winterseizoen de all-in arrangementen zullen gaan realiseren. Het zijn niet de meest realistische omstandigheden geweest omdat de gasten familie waren en dan ga je toch anders met elkaar om en is het voor hen moeilijk om oprechte feedback te geven. Ook deden we zelf mee met de activiteiten, wat in de toekomst meestal één van ons zal gaan doen zodat de ander zicht kan focussen op de zakelijke en verzorgende bezigheden.  Foto hieronder: Onze twee laatste gasten hebben we rond 23 uur van het vliegveld gehaald. Ze werden na 10 minuten rijden al meteen beloond met een eland die de weg overstak en even later 5 reeën in een dorpje. Op de terugreis naar het vliegveld eveneens een eland en aantal reeën. Wel bijzonder hoor!

PR

De Try-out week was meteen een PR week. Noah en zijn vriend/huisgenoot werken beiden in de film/video branche. We hebben hen gevraagd te komen om onze winteractiviteiten voor het seizoen 2022-2023 op film/video vast te leggen. Dat lieten zij zich geen twee keer zeggen. Daarbij onze andere zoon om te assisteren. Een supertrio. Ze hebben keihard gewerkt onder soms bijzondere winterse omstandigheden, sneeuw tot hun middel, uren met een camera in hun hand bij -10 graden. Echte toppers die zeer professioneel te werk zijn gegaan. Ook de medewerking van omwonenden en samenwerkingspartners was in één woord: voortreffelijk! Wat hebben we genoten met elkaar. Halverwege de week kwam onze net gepensioneerde buurman langs (hij was ook onze gids bij het ijsvissen) voor een praatje. Hij had ook een tas vol vers gevangen vis bij zich. Als troost omdat alleen mijn moeder een redelijk klein visje had gevangen. Ze liggen in de vriezer en nu nog leren ze te bereiden. Maar dat komt vast goed.

Feedback

We hebben onze gasten de laatste avond een vragenlijst voorgelegd en gevraagd oprechte feedback te geven. We kunnen zeggen dat de activiteiten zeer positief zijn beoordeeld, de accommodatie als prettig is ervaren en natuurlijk zijn er ook punten waar we mee aan de slag kunnen. Deze week is voor ons een supermooi leermoment geweest.

Doelgroep

Mijn moeder is 78 jaar oud en niet helemaal goed ter been maar heeft ondanks haar beperkingen aan alle activiteiten deel kunnen nemen. (ijsvissen, ze was de enige die een vis heeft gevangen, sneeuwscooter-tocht achter op de sneeuwscooter, husky sledetocht zittend op de grote slee en natuurlijk de diverse fika’s met broodjes, Zweedse pannenkoeken en worst) Wat heeft ze genoten! Hiermee hebben wij de bevestiging gekregen dat onze doelgroep voor het all-in winterarrangement voor 40+ de juiste is. Ook voor gepensioneerden, die niet meer gaan skiën en maar wel van winterse activiteiten, rust, ontmoeting houden, is dit een super avontuur. Ze had op de vliegvelden begeleiding van en naar de gates. Een telefoontje naar SAS en alles werd geregeld. Prima begeleiding en service! Ze werd door ons opgehaald en is het avontuur aangegaan. Ik ben super trots op haar.

Foto’s…….

Nu kan ik veel vertellen over de verschillende bijzondere activiteiten die we hebben ondernomen maar foto’s zeggen volgens mij veel meer. Hieronder een kleine impressie. De allermooiste foto’s en video’s bewaren we natuurlijk voor onze website. De onderste foto’s zijn van recente sneeuwscooter-tocht met onze buurman.

Voluit in de krant

Zoals we al eerder aangaven is er veel belangstelling vanuit de lokale en provinciale kranten en radio. Nu stonden we breeduit in de ÖP, een krant in de regio Östersund. Zie onderstaande foto’s.

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…