Bod en Bord

bezichtiging

De informatie in mijn blog is altijd een beetje later dan de werkelijkheid. En helemaal nu er veel is gebeurd. Tijdens onze verkenningsreis in augustus hebben we een accommodatie bezocht, nadat we deze eerst op Hemnet hadden gezien (Zweedse funda). Heel nieuwsgierig eerst met de auto langs gereden en de omgeving verkend. Foto’s en video opnames gemaakt waardoor we nog enthousiaster werden. Ja, toen hebben we onze kans gegrepen en contact gezocht voor een bezichtigingsafspraak, op de laatste dag voor onze terugreis naar Nederland. We werden warm en hartelijk ontvangen en hebben een rondleiding gekregen. Zij hadden voor een Nederlandse tolk gezorgd wat de communicatie erg prettig maakte. Vooraf hadden wij ons huiswerk gedaan en veel vragen over het gebouw, het dorp (60 inwoners) en de omgeving. Na deze ontmoeting, zittend in de auto keken we elkaar aan en het voelde voor ons beiden heel bijzonder en erg goed.

het gaat alle kanten op

Terug in Nederland zijn we flink aan de slag gegaan om de mogelijkheden verder te onderzoeken. Hoofd vol vragen, twijfels, bevestigingen en ja dat ging echt alle kanten op. Toch bleef een sterk verlangen om met deze accommodatie verder te gaan. Na veel emailcontact en telefoontjes diende zich plotseling een tweede koper aan. Ja en dan……. In de mail die we hierover ontvingen werd ons al snel duidelijk dat de verkopende partij graag met ons verder wilde en graag vernam hoe wij hierin stonden. Gelukkig hebben we een Zweden-specialist die ons begeleid, de procedures weet en de taal kent. Echt een aanrader!

Bod en Bord

Om een lang verhaal kort te maken, we hebben een bod uitgebracht en kort daarna is deze geaccepteerd. Het gaat echt gebeuren! Na onze vakantie hebben we de verkoop van ons huis in Nederland in gang gezet. Bord in de tuin. Ons huis heeft één week op funda gestaan en de week erna stonden er al 3 bezichtigingsdagdelen. Voor ons een drukke tijd van veel opruimen, huis schoon hebben en houden, de deur uit en wachten… Nou heel lang hoefden we niet te wachten want de huizenmarkt is ook in Hoogeveen bizar. Inmiddels is de biedingsfase voorbij en is het huis onder voorbehoud verkocht. Super!! Weer een grote stap verder. Toch voelt het ook wel als een hele grote stap in het loslatingsproces. Een veilige en fijne plek gaat weg en heel dapper en rationeel zeg ik: Dat hoort bij het avontuur! Bij deze grote stap!

Zorg

Lange tijd hebben we ons best zorgen gemaakt over een woonplek voor onze, nog studerende zoon. Pa en ma verzinnen om te emigreren terwijl hij nog thuis woont. Ja en dan is er voor hem ook een goed plekje nodig. Zoals de laatste tijd veelvuldig in het nieuws is te lezen is er een enorm te kort aan woonruimte voor studenten. Al maanden staat hij op diverse sites ingeschreven, heeft enkele bezichtigingen gehad maar het lukte tot voor kort niet. Echt iets om saggerijnig van te worden. Vaak reageren en niets horen. Tot vorige week het goede nieuws kwam dat hij een nieuwe studio kan betrekken per eind november. Helaas niet in zijn wens stad Zwolle, maar je kunt niet alles hebben. Top, iedereen blij en gelukkig kunnen we hem daar nog bij helpen. Voordat wij vertrekken is hij gesetteld. Een enorme zorg minder.

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…