De accommodatie

De accommodatie

Velen zitten al lange tijd te wachten op informatie over de accommodatie waar we de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest. En zoals beloofd, het filmpje met een indruk van de omgeving en het gebouw. Deze is gemaakt door Noah toen we een flitsbezoek brachten in september jl. Momenteel heet de accommodatie ‘Bostugan’. Volgens Google betekent dit verblijfshuis. Het is een vriendelijke accommodatie op een rustige plek, zo’n honderd meter van het Hungesjön ( Hungemeer), aan de rand van het dorpje Hunge met zo’n 60 inwoners en omgeven door bos. Het gebouw was van 1996-2014 een mini verzorgingshuis met 10 appartementen, een grote keuken, ontmoetingsruimte en nog enkele kleine gebruiksruimtes. Vanaf 2014 is het in gebruik als onderkomen voor bos- en windmolenarbeiders, vakantiegangers en gerund door vrijwilligers. De accommodatie is van het dorp en wordt beheerd door een bestuur. Inmiddels zijn de vrijwilligers al jaren gepensioneerd en hebben aangegeven het graag te willen overdragen. Het is zichtbaar en merkbaar dat men de accommodatie met veel aandacht, liefde en zorg heeft beheerd en gerund.

Hus Hotell Hunge

Dorpsactiviteiten

Naast dat het een onderkomen was voor hierboven genoemde groepen, komt de naaiclub wekelijks hier bij elkaar, is er een bibliotheek in het gebouw die wekelijks open is, de gepensioneerden komen maandelijks bij elkaar om te vergaderen en er vinden soms begrafenissen en bruiloften plaats. Het is aan ons of we dit willen blijven faciliteren of niet. We hebben aangegeven dat zolang wij nog niet officieel open zijn voor gasten, zij hun activiteiten mogen voortzetten. Voor ons een ideale manier om in contact te komen met dorps- en buurtgenoten. Ons is alle medewerking toegezegd en we moeten niet schromen om hulp te vagen. In de contacten voelt het ook als een warm welkom. Oh ja, buiten is ook nog Jeu de Boules baan, die door het dorp wordt gebuikt. We zien wel even hoeveel hier nog gebruik van wordt gemaakt. Maar ook best wel gezellig zo op ons terrein.

Koopcontract

Even leek het er op dat ons getekende koopcontract ergens onderweg naar Zweden is blijven hangen. 13 November hebben we deze opgestuurd en normaal doet de post er twee tot vier dagen over maar twee weken was toch wel heel erg lang. Dus maar weer een e-mail gestuurd naar het bestuur en de makelaar. Zij hadden echt nog niets ontvangen tot vrijdag 26 november het verlossende berichtje kwam van het bestuur: ‘Toppen’, wat geweldig betekent. Ons geduld is weer even op de proef gesteld. Anders hadden we gewoon nieuwe uitgeprint, ondertekend en dan natuurlijk deze keer wel aangetekend verstuurd.

Aangescherpte corona regels

Ja en dan komt het afscheid van collega’s wel heel dichtbij. Ik heb een tijdje geleden al aangegeven dat ik wel heel graag fysiek afscheid wil nemen. Het zal toch niet gebeuren 27,5 jaar werkzaam bij de gemeente Hoogeveen en dan er zo maar tussen uit piepen? Ik heb een hele lieve collega en zij voelde ‘m al aankomen en is woensdag druk in de weer geweest om alle collega’s te informeren over een mogelijk laatste kans om fysiek afscheid te kunnen nemen van mijn team thuiscoaches. Helaas lukte het niet om met het hele team samen uit eten te gaan maar wel met de helft. Dat was trouwens best lang geleden dat we zo gezellig met elkaar hebben kunnen bijpraten en genieten van het lekkere eten bij ‘de Beren’ in Hoogeveen. Super lief en attent van haar. Er staat in december nog een afspraak in onze agenda en deze laten voorlopig nog wel even staan. Zou toch mooi zijn om afscheid te kunnen nemen van het hele team. Dat zien we 14 december wel.

Funda 20 jaar

Funda bestaat dit jaar 20 jaar en makelaar Hentenaar, die ons huis heeft verkocht, heeft ons tijdens de verkoopperiode gevraagd of hij in ons huis opnames mocht maken voor een documentaire over 20 jaar Funda. Daar hebben we toen geen nee tegen gezegd. De documentaire staat inmiddels op You Tube. Zie hieronder en scrol even naar 13.42 tot 14.14 en 15.40 tot 15.53.

Gluren, Dromen, Zoeken

Dankbaarheid

Regelmatig lees ik in mijn dagboekje ‘Dicht bij Jezus’ van Sarah Young. Deze periode gaat het over dankbaarheid. Dankbaarheid haalt de angel uit tegenslagen. De dag beginnen met dankbaarheid maakt dat ik daar toch af en toe aan denk en maakt me blij en geeft een gevoel van rijkdom. Door de drukte van alle dag ga ik hier ook vaak aan voorbij en laat ik me in beslag nemen door zoveel andere zaken. Ook zeker nu rondom onze emigratie. Wij, Willem en ik, willen hier zeker voor waken en onze rustmomenten bewust gaan plannen en tijd blijven nemen voor God. We hebben ons voorgenomen om dagelijks samen onze stille tijd te nemen en ook elke dag te willen zijn in en genieten van de prachtige natuur.

Foto’s hierboven: winter tafereel accommodatie en impressie wens sfeer interieur.

De groetjes….

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…