Enthousiast

Bodsjöleden

Enthousiast

Enthousiast, nieuwsgierig, blijmoedig, dankbaar, allemaal positiviteit! En we ontdekken steeds meer nieuwe dingen en doen nieuwe ervaringen op. Loslaten en gewoon doen! Hier is enthousiasme, durf en positiviteit voor nodig. Ik neem jullie weer graag mee op ons avontuur!

Voorproefje

We worden beiden steeds meer enthousiast over Bodsjöleden, een wandelroute van 80 km rondom Hus Hotell Hunge. Ik heb er al eerder over geschreven. Maar nu is een team gestart met de renovatie. Laat nu Hennie hier ook bij betrokken zijn. Hij heeft ons meegenomen naar een paar prachtige pareltjes op deze wandelroute, niet ver van ons huis. Nou ik was blij verrast en verwonderd. Dat belooft wat volgend jaar, wanneer deze route klaar is. Verwonder alvast een beetje mee!

Willem enthousiast

Als er iemand enthousiast is over Bodjöleden, buiten het renovatieteam om, dan is het Willem. Hij zoekt in en om Hunge naar de route. Zo reden we na de kerkdienst naar huis en gaf Willem aan dat hij in Sidsjö, 4,5 km van ons huis, graag achter de supermarkt wilde uitstappen om de Bodsjöleden naar Hunge te ontdekken. Zo gezegd, zo gedaan. Na een tijdje maar even bellen hoe het hem verging. Het pad bleek nogal drassig te zijn. Direkt stuurde hij een aantal foto’s. Willem was niet helemal goed voorbereid en kreeg twee natte voeten. Maar dat mocht de pret niet drukken. Hij heeft genoten en geconcludeerd dat aan dit deel van de route nog het een en andere gedaan moet worden.

Aandacht

Mijn schoonzus Rosita is 60 jaar geworden! Een bezoekje is er niet bij maar een kaartje kan altijd. Ik kwam een heel toepasselijk kaartje tegen. Vrolijk, enthousiast, kleurig, gek en twee ezels. Ze heeft twee rustige, eigenwijze ezels waar ze af en toe mee wandelt. We zijn van het zelfde ‘bouwjaar’, dus ook ik mag dit jaar 60 worden. Het duurt nog even. We hebben met onze broeders en zusters van de Elimkerk in Bräcke al heerlijk buiten kunnen koffiedrinken. Oh nee, nu doe ik dit moment onrecht aan. Fika is de naam voor dit koffiemoment en lunch ineen. Het voorjaar….het seizoen van de schoonmaak. Vorig jaar heb ik geholpen met het schoonmaken van het strandje, zo’n 10 km bij ons vandaan. Nu was het de beurt aan Willem. Een klein groepje vrijwilligers heeft enthousiast de klus geklaard. De zwemvlonder behoeft nog wat reparatiewerk, dus deze wordt op een later moment te water gelaten. Het strand ziet er weer piekfijn uit. Onze gasten en wij natuurlijk, kunnen hier heerlijk van genieten. Voor nu…. kom maar op met die mooie zomer!

Opwekking

Jaren zijn we naar Opwekking geweest met pinksteren. Voor wie dit niet kent, hierbij een link voor meer informatie. De plek waar tienduizenden christenen en mensen die enthousiast meer willen weten van het Christendom samenkomen. Samen bidden, zingen, kamperen, workshops bezoeken, seminars beluisteren en wie weet aangeraakt worden door God. Een plek waar zovelen samenkomen en alles vredig en soepel verloopt, men elkaar helpt en bemoedigt. Geen kerkmuren en kerkregeltjes maar de focus gericht op God. Het gaf ons altijd het gevoel met een rugtas vol geestelijk bagage thuis te komen. Vasthouden van wat we hebben ervaren en geleerd was niet altijd makkelijk. Soms had ik het verlangen om weer terug te willen omdat het daar zo fijn was, ondanks al die duizenden mensen. Moeilijk te omschrijven wat het met me deed. Terug in de realiteit van alle dag met z’n afleidingen, routines en stress, was het een grote overgang en uitdaging om de juiste balans te vinden.

Getuigenis

We hebben fijne herinneringen aan de pinksterconferentie en kunnen getuigen van de genezing van Willem. Hij heeft zoveel weekenden met migraine op bed gelegen. Kinderen waren nog klein en hij voelde zich vaak schuldig omdat hij in het weekend niet geschikbaar kon zijn voor zijn gezin. Zo ook op een opwekkingsweekend. Hij lag met migraine in de caravan en was zoals gewoonlijk erg misselijk. Velen van onze kerk, waar we samen mee kampeerden, hebben tijdens een dienst dezelfde boodschap van God gekregen terwijl ze niet bij elkaar zaten. Teruggekomen bij onze tenten, vroeg iemand wie wil koffie? ‘Nou doe mij maar thee’, zei Willem. Terwijl hij een grote koffie liefhebber is. Verschillende mensen gaven aan dat ze tijdens de dienst de boodschap van God kregen om voor Willem te bidden. Zo zijn we in een grote cirkel om hem heen gaan staan en hebben voor genezing gebeden. Na het gebed gaf Willem meteen aan: ‘Doe mij toch maar koffie’. Zijn migraine was weg en hij heeft nooit meer migraine gehad. Wel eens hoofdpijn maar geen migraine. Wat zijn we overtuigd en dankbaar dat God hem heeft genezen.

Natuurkracht

We zaten te lunchen voor het hotel en hoorden geruis. Ik dacht aan een sterke wind, maar keek naar de boomtoppen. Vreemd, deze bewogen nauwelijks. Even later nog een keer en ik kon het geluid nog steeds niet traceren. Op een gegeven moment viel het kwartje. Het zou de waterkrachtcentrale wel eens kunnen zijn. Onze nieuwgieringheid en enthousiasme was zo groot dat we na de lunch samen naar de waterkrachtcentrale zijn gefietst. En ja hoor onze twijfel werd omgezet in waarheid. Het waterpeil was zo hoog dat ze een sluis hebben opengezet. Wat een kracht, wat een lawaai maar ook een mooi gezicht. De natuur is geweldig!

Grillen

Even geen gasten en mooi weer, nou dan nemen we het er even van. We hadden nog wat boerenkool van de vorige dag en die konden we natuurlijk thuis opwarmen maar ook fijn om dit mee te nemen naar een mooie grillplek. Zo gezegt zo gedaan. Ik loop al een tijdje met de gedachte rond om te gaan zwemmen. Had dit eigenlijk willen doen toen er nog ijs lag. Maar ja….. de kou heeft mij toch weerhouden. En is dan nu het moment om dit te gaan doen? Gezetteld, vuurtje aan, zonnetje erbij, wat wil ik nog meer. Nou misschien iets warmer water? Held op sokken oftewel held op zwemschoenen. Binnen een paar seconden kreeg ik heel veel bewondering voor al die ijszwemmers! Ik was nieuwsgierig naar de watertemeratuur en had een thermometer meegenomen. Nou deze bleef op 8 graden steken. Ik heb drie pogingen gedaan om verder te komen dan mijn voeten, maar moest helaas bekennen dat dit voor mij een stap te ver was. Dan maar aan de boerenkool met worst. Heerlijk. We hadden net de boerenkool in de pan toen een boeking binnen kwam. Ze zouden er over een uur zijn. Oei! Ja zo gaat dat. We hebben nog in alle rust ons prakje opgegeten en ingepakt. En… natuurlijk niet vergeten het vuur te doven. Dat kan ik prima aan Willem overlaten. De man van veiligheid. Uiteindelijk bleek dat de gasten veel later kwamen.

Bezoek

In de periode van 31 mei tot 20 juni zullen wij 5 keer naar het vliegveld Åre-Östersund rijden om bekenden op te halen en weg te brengen. We zijn zeer enthousiast over hun komst en gaan zoveel mogelijk samen genieten! Hopen op  op mooi weer en dat we er af en toe op uit kunnen. Maar samen klussen, koffie drinken en vooral bijkletsen zal de hoofdmoot zijn. Het kan maar zo gebeuren dat mijn volgende blog pas na de 20 ste juni uitkomt. Voor wie al vroeg op vakantie gaan:

Geniet met volle teugen en maak mooie herinneringen!

Voor wie plannen heeft om onze kant op te komen:

Je bent van harte welkom.

Reserveer wel even van te voren!

En vergeet de actie 5=4 niet!

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…