Heel veel te zien

Kijk diep in de natuur, dan zul je alles beter begrijpen.

Albert Einstein

Druk, druk, druk

Ja, het is nu niet zo druk met gasten maar zelf zijn we druk met … Nou kijk zelf maar. Deze keer niet zoveel tekst maar veel foto’s. Maar allereerst even onze promovideo van 1 minuut over het Hunge Winter Experience Arrangement 22-23. Veel kijk en lees plezier.

De natuur verrast ons nog dagelijks met bijzondere en mooie planten en dieren.

Heuse tornado

Vorige week hadden we een paar dagen minder mooi weer en een heuse “tomb” zoals ze het hier noemen. Diverse bomen zijn omgewaaid in een bepaalde strook. Deze ‘tomb’ ging net achter ons huis langs. Ik haalde de stoelkussen binnen en de deur viel in het slot. Slagregens hebben mij kletsnat gemaakt. Lekker fris hoor! En daarna de zon, dan ontstaan er van die mooie mistlagen.

Oude school en kerk in één

Skola och Kyrka in Hunge. We zien de school/kerk in de verte vanuit ons huis maar waren er nog nooit in geweest. Nu is deze op een aantal zondagen open met cafe en natuurlijk fika. Dus wij op de fiets! We hadden het geluk dat Stein en Erika er ook waren. Erika druk met de fika en Stein was even aan komen fietsen op zijn racefiets. Het zijn Nederlanders die al een tijdje in deze omgeving wonen. Stein gaf ons een rondleiding en kon heel veel vertellen over de school en de kerk. Het zag er allemaal prachtig en goed onderhouden uit. Op de zolder was vroeger het handerarbeidlokaal. Een buitentoilet waar je met z’n drieën te gelijk kunt ….. Zondagschool regels en een kamertje op de bovenverdieping voor de juf. Zeker de moeite waard om te bekijken als je in de buurt bent.

Collega te gast

Tussen de bedrijven door nog bekenden te gast gehad. Nancy en Jan uit Emmen. Nancy is werkzaam bij de gemeente Hoogeveen en was dus mijn lieve collega. We kennen elkaar al jaren en onze jongens hebben in het verleden speelgoed mogen gebruiken van hun kinderen. Het was een super middag/avond samen. Helaas was het weer iets minder, maar we hebben genoten. De volgende dag zijn ze verder gereisd naar Trondheim. Ze komen zeker nog eens terug en zijn altijd welkom. Ook de rijkdommen van de natuur blijven mij aantrekken. Samen met buurvrouw Jeanette bosbessen geplukt en we zochten ook cantharellen, maar helaas te vroeg. Nog even bij haar thuis geweest en ze liet mij een pot ingemaakte komkommer met ui en paprika zien. Heel simpel om zelf te maken en erg lekker. Je kunt ze ook in de winkel kopen maar volgens Jeanette minder lekker. Dus dat gaan we proberen. Ik kon natuurlijk niet naar huis gaan zonder een potje mee te nemen.

In HHH

In hus hotell hunge hebben we het een tijdje erg druk gehad met gasten en ontbijtjes. We proberen er altijd iets speciaals van te maken. Inmiddels hebben we van mijn ‘oude familie kast’ een koffiecorner gemaakt. Nog wat kleine dingen en deze is klaar. Staat erg gezellig en Willem is helemaal happy met zijn nieuwe koffiezetapparaat. Nu is het nog erg mooi weer en ben ik dagen bezig met verf afkrabben van de overkapping. Omdat het zonnetje er bij schijn is het nog een beetje leuk maar geeft wel voldoening! Het leuke komt nog: het verven. Over een week zal het er allemaal weer fris uit zien.

Vruchtbare omgeving

Wat een verrassing al die vruchten in eigen tuin. Al eerder liet ik jullie de aalbessen, zwartebessen, frambozen zien. Er staan ook twee appelbomen en een kersenboom voor het hotel te pronken met hun vruchten. Verder tussen de bomen in de achtertuin wilde aardbeien en granberries die bijna plukrijp zijn. Wat een rijkdom en genot!

Noah in Lego masters

Als laatste nog een paar mooie plaatjes. De wilgenroosjes zitten vol met zaadplusjes. Bij een beetje wind dwarrelen ze door de lucht en soms is het één en al pluizen in de lucht. Ook binnen treffen we ze aan. Nu ik met deze blog bezig ben dwarrelt er een voor me langs. Niet erg handig als ik wil gaan verven. Genoeg voor nu! Tot ziens en de groetjes van ons. Oh ja, niet vergeten zaterdagavond 27 augustus (bij deelnemers even pijl naar rechts aanklikken tot foto van hem zichtbaar is) om 20.00 uur naar Lego Masters te kijken . Noah doet hier aan mee!! Wij maken er hier een Hollandse avond van samen met Hennie voor de buis.

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…

Wil je ons blijven volgen?
Meld je dan nu aan…